מהו קפה קולומביאני ולמה הוא נחשב למוביל
קולומביה שוכנת בדרום אמריקה, לכיוון מערב. היא סמוכה לברזיל וכמוה, נחשבת למלכה ידועה של קפה. בקולומביה חיים מעל 50 מיליון בני אדם ומשם, מגיע לכל העולם קפה משובח שנחשב למוביל בעולם. אך מהו בדיוק קפה קולומביאני ומה הופך אותו לכל כך מוביל? מיד גם אתם תדעו.
התנאים המיוחדים של קולומביה עושים טוב לקפה
בקולומביה היסטוריה עשירה של גידול קפה ומומחיות שנשענת על המון ניסיון וידע. אבל ללא ספק, קפה קולומביאני נחשב למוביל גם בגלל התנאים המיוחדים השוררים במדינה. לא בכל פינה במדינה זו הקפה משגשג באותה המידה. בית הגידול המושלם מתבסס עם אדמה געשית, וולקאנית. הקפה גדל נהדר באדמה העשירה, באזורים גבוהים למדי, מעל גובה פני הים. על אדמה וולקאנית הררית, במזג אוויר עשיר במשקעים אך ללא תנאי קור מוגזמים, גדל לו הקפה שנחשב לאחד המובילים בעולם (לצד הקפה הברזילאי, כמובן).
קולומביאני זה פרימיום ופרימיום זה ערביקה
מתוך שני הסוגים הנפוצים יותר בעולם, ערביקה ורובוסטה, אין ספק שהערביקה נחשב לפרימיום האמיתי. ברור שיש אנשים שמעדיפים דווקא רובוסטה, שכן הוא עשיר יותר בקפאין ויש כאלה שמעריכים דווקא את זה. אבל ככלל, ערביקה זה פרימיום, עם טעם עשיר ומאוזן. אז התוכלו לנחש מהו הקפה הקולומביאני? נכון, קפה קולומביאני מאתר https://justcoffee.co.il/ מופק מערביקה, 100 אחוז מהזן הנחשב והטוב כל כך.
קטיף ידני, ומרגישים את זה בטעם
הסיבה הנוספת לכך שהקפה הקולומביאני כל כך נחשב לכל כך מוביל היא צורת הקטיף. תנאי השטח במדינה מקשים על קטיף ממוכן. מרבית היבול נקלט ביד, כאשר בצורה כזאת אפשר לבחור את הקפה הבשל במידה הנכונה ביותר (מה שלא ניתן לעשות בקטיף מכונות).