הרחוב מלא בשלוליות, הקור מכה בעוז, האמיצים שבחזאים והאופטימיים רואים שלג באופק. בימים כאלה, אין כיף יותר גדול מלשבת בבית, עם המזגן המחמם, עם תנור החימום הנעים וללגום מרק ירקות בריא וחמים.

בעונת החורף, העונה הרגישה ביותר מבחינה בריאותית, חשוב לצרוך מזון משביע, חם ועשיר בוויטמינים ומינרלים חיוניים. אצות ים לדוגמא הן מרכיב שמכיל בתוכו וויטמינים רבים ומינרלים בריאים מאוד. בנוסף לפן הבריאותי, הם גם טעימים במיוחד והם יכולים להוסיף טעם נהדר לתיבול המרק שלכם.

גם הילדים שלכם עושים לכם בעיות? מה שאתם מגישים להם לא מוצא חן בעיניהם? בימים הקרים, המתינו להם בחזרתם מהבית ספר, מהחוג או ממגרש המשחקים עם צלחת מרק חמה, טעימה ומזינה ותראו פלאים. הנה כמה מתכונים לילדים לימי החורף הקרים.

מרק עגבניות

קחו 6 שיני שום (בהתאם לכמות הסועדים) קצצו אותם וטגנו עם 4 כפות שמן זית בסיר בינוני, הוסיפו 8 עגבניות קלופות וחתוכות. כסו את הסיר והמתינו לרתיחה. הוסיפו תבלינים לפי הטעם – פפריקה מתוקה, פלפל, מלח וסוכר ובשלו עד שהעגבניות יתרככו.

לאחר מכן הוסיפו קופסת עגבניות מרוסקות, 10 עלי בזיליקום, וכ – 5 קוביות אצות ים. לאחר מכן טחנו את המרק בעזרת בלנדר עד שיהפוך לקרם חלק. בשלו עד הרתחה מקסימלית והגישו.

בקרו באתר שלנו לקבלת מתכונים נוספים: https://metukimil.co.il/

מרק מיסו

קחו גזר, סלרי ובצל וקצצו אותם לקוביות. תוסיפו פטריות פרוסות וקוביות טופו. חממו שמן בסיר וטגנו את הבצל, הסלרי והגזר והוסיפו כפית ג'ינג'ר מגורד. ערבבו את המרכיבים תוך כדי הטיגון במשך 5 – 10 דקות עד לריכוך של הירקות.

הוסיפו מים והרתיחו. לאחר מכן הוסיפו אצות ים, את הפטריות והטופו בשלו והוסיפו ברתיחה את המיסו, ערבבו והגישו לצד אורז ובצל ירוק.