מעשנות – איך להכין בשר כמו שצריך
מעשנות הן עולם אחר לגמרי לעומת גריל. אפילו אם אתם יודעים לתפעל מצוין גריל פחמים או גריל גז,
יש לא מעט טריקים שכדאי לכם להכיר לפני שתכינו בשר על מעשנות טרייגר . אלה הטריקים והטיפים שיאפשרו לכם להכין את הבשר מעושן יותר, טעים יותר, איכותי יותר.
פחמים, בחרו אותם נכון
אי אפשר להכין בשר במעשנת בלי פחמים. אבל, שימו לב כי מעשנות לא יצלו את הבשר ולא יעשנו אותו על הצד הטוב ביותר, אם תשתמשו בפחם רגיל. פחמים שמתאימים למנגל לא מספיק טובים. צריך לבחור פחמים מיוחדים, יותר דחוסים, שיודעים להפיק יותר חום לכל יחידת משקל.
כך תהפכו את העשן לריחני במיוחד
ריח וטעם ישתלבו נהדר, כאשר תדעו איך לשפר את העשן. מעשנות יכולות להסתפק בעשן של פחמים דחוסים, אבל אפשר להוסיף מעט שבבי עץ. שבבים או גושים של עצי פרי יהפכו את העשן לבעל ריח נפלא והריח הזה ייקלט היטב לתוך הבשר.
כך תעשירו את הצלייה
כדי להכין בשר כמו שצריך ומעבר לזה, אפשר להשקיע יותר. בהרבה מעשנות תמצאו תא מיוחד שבו שמים קערה שלתוכה מטפטף השומן בזמן הצלייה. בתוך הקערה הזאת אפשר לשים מרכיבים שונים שיוסיפו ארומה וניחוח. לדוגמא, במקום קצת מים, אפשר לשים בקערה הזאת יין איכותי, וויסקי או בירה. אפשר להוסיף מים עם עשבי תיבול, להוסיף רוזמרין ליין או תבלינים אחרים שטעמם ייספג בעשן ובבשר.
צלייה איטית, אין מה למהר
מעשנת טובה כמו מעשנת ביצה לוקחת את הזמן. כדי להכין את הבשר כמו שצריך, צריך פשוט סבלנות. תשאירו את הנתחים, את הבקר, העוף או הדגים, די זמן על מנת שהצלייה תיעשה לרמה הרצויה לכם וכל הריחות והטעמים ייספגו היטב.