תכנון חנויות מזון שעושה את ההבדל

תכנון חנויות מזון

שוק חנויות המזון מצוי בתחרות קשה, כך שבעלי חנויות מזון צריכים להשקיע משאבים רבים כדי לענות על הצרכים של הלקוחות (שיודעים בדיוק מה הם רוצים לקבל) ולהתמודד מול המתחרים הרבים שלהם.

אם בעבר היה סופר אחד או אפילו מכולת אחת באזור מסוים, הרי שהיום עומדות בפני האוכלוסייה מגוון אפשרויות, כך שקל מאוד לעזוב חנות אחת ולפנות אל אחרת.

 הקונים של היום נוהגים להשוות מחירים, להשוות בין רמות השירות, להשוות בין גודל החנויות וההיצע, לבחון את טריות המזון ולבדוק פרמטרים נוספים.

 אלמנט משמעותי שמשפיע על כמות המכירות הוא העיצוב של חנויות המזון. עיצוב רשתות מזון כולל בין היתר את: עיצוב המחלקות, שימוש בקופות אוטומטיות מהירות, עיצוב השטח החיצוני, ארגון וסידור הסחורה, גודל המרווחים, מראה המוצרים, תכנון הקופות הרגילות וכמובן – הניקיון, הריח, מהירות שליפת המוצרים והנגישות.

איך להגדיל את כמות המכירות בחנות המזון?

כדי להצליח להתמודד מול המתחרים, חייב כל בעל עסק להקפיד לעצב את החנות באופן מזמין ומושך, לדאוג לניקיון של המקום וכמובן – לספק מוצרים איכותיים וטריים בלבד. בין מגוון המשימות שיש לבצע, צריך להחליט אילו מוצרים ישווקו בחנות ולסדר אותם לפי מחלקות בעזרת מי שמבין בתחום של תכנון שטחי מסחר קמעונאיים.

עסק שיציע מגוון מחלקות, כמו למשל: מחלקת גבינות, מחלקת אפייה, מחלקת תבלינים, מחלקת שירות, מחלקת ירקות ופירות, מחלקת ניקיון, מחלקת קוסמטיקה, מחלקת משקאות קלים, מחלקה שכוללת אלכוהול איכותי ומחלקות נוספות, יוכל להגדיל את כמות המכירות, משום שהלקוחות יוכלו לרכוש מוצרים רבים תחת קורת גג אחת.

כמו כן, יש להחליט היכן ימוקמו המחלקות ולקבוע מה יהיה גודלה של כל מחלקה. נוסף על כך, יש לדאוג לכך שהתפעול יתבצע בצורה נכונה ויעילה – שמספר וגודל המדפים מספיק, ששטחי האחסון השונים יכולים להכיל את המצרכים ושהם מאפשרים הצגה מסודרת ושליפה מהירה.

מעבר לזאת, יש לוודא שניתן להעביר את הסחורה למדפים בלי להפריע ללקוחות שנמצאים במקום, שמיקום העגלות נמצא באזור נגיש ושהמעברים יכולים להכיל מספר עגלות גדולות בלי שייווצר "פקק". תנועת הלקוחות חייבת להיות נוחה וזורמת משום שעומס בחנות יפגע בחוויית הקנייה.

תכנון נכון של חנות מזון והקפדה על כל המרכיבים שיוצרים מראה נעים לעין, יגרמו ללקוחות להעדיף את חנות המזון על פני המתחרות שלה. כמובן, שנושא המחירים הינו חשוב ביותר, אך חשוב להבין שעיצוב נכון ושמירה על ניקיון יכולים להשפיע על כמות המכירות בצורה משמעותית.

קבלת סיוע מבעלי מקצוע שמתמחים בעיצוב חנויות מזון

כדי להצליח לשרוד בשוק התחרותי, רצוי מאוד להיעזר בבעלי מקצוע שמתמחים בעיצוב ותכנון של חנויות מזון. מומחים בתחום יידעו כיצד לנצל את החלל בצורה הטובה ביותר, באילו שיטות עיצוב לבחור, כיצד לייצר אווירה נעימה ומזמינה ואיך לייצר סדר וארגון תוך הבלטת הסחורה וסידורה בצורה מושכת ומרשימה.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest

אולי יעניין אתכם?

תפריט מגרה ומזמין

כך תכינו תפריט מגרה ומזמין

כל עולם הצילום כובש את העולם בשנים האחרונות. אנו רואים כי כיום כל הרשתות החברתיות בפרט והמדיה בכלל כוללים לא מעט תמונות ותצלומים שונים. כמו

קרא עוד »
למה אנחנו כל כך אוהבים גלידה?

למה אנחנו כל כך אוהבים גלידה?

גלידה. מושג רחב יריעה שכולל טעמים, צבעים, ניחוחות וגדלים. גלידה קרה או כזאת שנימוחה בין השפתיים – מאפשרת פסק זמן ענוג לילדים ומבוגרים, והיא קינוח

קרא עוד »