תחליפי בשר: כל מה שצריך לדעת לארוחה טעימה

תחליפי בשר

יותר ויותר אנשים עוברים לתזונה טבעונית, זה לא מונע מהם ליהנות ממאכלים דומים לאלה שהם צרכו כשאכלו בשר. כעת הם משתמשי בתחליפי בשר.

מגמות ושינויים בעולם בטבעונות

עולם הטבעונות מתעורר בשנים האחרונות כפי שאנחנו יודעים ואפשר למצוא היום הרבה מאוד חנויות ומקומות שמוכרים אוכל טבעוני או מרכיבים עבור ארוחות טבעוניות, אנחנו יכולים ליהנות מהרבה יותר מתכונים עם תחליפי בשר ועוד שלל אמצעים ומרכיבים שונים שיכולים לספק לנו ארוחות טבעוניות ברמה גבוהה.

אם היינו צריכים לחלק את העולם הטבעוני לחלקים, סביר להניח שהחלוקה הייתה בין ארוחות שהן על בסיס ירקות, אפשר לקרוא להן ארוחות מקוריות, ולצידן אנחנו יכולים למצוא ארוחות שמבוססות על תחליפים. למשל, במקום גבינה רגילה אז גבינה שעשויה מטופו, במקום בשר רגיל, שווארמה או כל דבר אחר, אנחנו יכולים למצוא תחליפי בשר, קרי מרכיבים שמבוססים על ירקות, קטניות וכדומה.

הרעיון של אותם תחליפים הוא גם לספק לנו טעם, מן הסתם, אך גם לספק לנו את המרכיבים שאנחנו זקוקים להם, למשל חלבונים, סידן, ברזל וכדומה. לכן יש השקעה רבה באותם תחליפים, בשביל שכל מי שצורך אוכל טבעוני לא ימצא את עצמו ללא אותם מרכיבים, שהם בעלי חשיבות רבה, מבחינה בריאותית ומבחינות אחרות.

אילו רעיונות אנחנו יכולים למצוא לארוחות עם תחליפי בשר?

אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של ארוחות טבעוניות אשר מבוססות על תחליפי בשר. למשל, אם אנחנו מאוד אוהבים המבורגר, קציצת בשר, אז במקום להשתמש בבשר אנחנו יכולים להשתמש בטופו, סייטן או פטריות וכמובן להיעזר במרכיבים אחרים, כגון בטטה, קינואה, סלק וכו'. אפשר למצוא מגוון רחב של אפשרויות שונות אשר יכולות להחליף את הבשר.

כנ"ל אם אנחנו רוצים ליהנות משווארמה או ממעורב ירושלמי, נניח. במקום להשתמש בבשר, אנחנו יכולים להשתמש בטופו, במרכיבים עשוי סויה, וכן מתחליפי בשר אחרים שכוללים ירקות שונים. הרעיון הוא שהכל יהיה אותו הדבר, מלבד הבשר. צריך לציין, שאנחנו יכולים למצוא גם פפרוני טבעוני, כלומר עשוי מטופו או סויה, והוא יכול להוות תחליף לנקניק פפרוני בפיצה.

לפני סיום נדגיש, אם אנחנו מעוניינים להשתמש באותם תחליפים, חשוב להקפיד שהם ישתלבו היטב עם החומרים האחרים בשביל שיהיה ניתן להשתמש בהם לבישול הארוחה.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest

אולי יעניין אתכם?

תפריט מגרה ומזמין

כך תכינו תפריט מגרה ומזמין

כל עולם הצילום כובש את העולם בשנים האחרונות. אנו רואים כי כיום כל הרשתות החברתיות בפרט והמדיה בכלל כוללים לא מעט תמונות ותצלומים שונים. כמו

קרא עוד »
למה אנחנו כל כך אוהבים גלידה?

למה אנחנו כל כך אוהבים גלידה?

גלידה. מושג רחב יריעה שכולל טעמים, צבעים, ניחוחות וגדלים. גלידה קרה או כזאת שנימוחה בין השפתיים – מאפשרת פסק זמן ענוג לילדים ומבוגרים, והיא קינוח

קרא עוד »