בשר לבן

בשר לבן

המונח "בשר לבן" זוכה בישראל לקונוטציות שליליות בקרב לא מעט אנשים, ובוודאי בקרב הממסד. אחרי הכל מדובר בבשר לא כשר, ועל כן מרבית האנשים בישראל אינם צורכים אותו. ובכל זאת, הוא נמכר בלא מעט מסעדות וכן בשורה ארוכה של חנויות וסופרמרקטים אשר ויתרו על הרצון לקבל תעודת הכשר והעדיפו לפנות לקהל החילוני או לקהל שאין לו בעיה לאכול אוכל לא כשר או לרכוש מזון כשר גם במקומות שמוכרים מזון לא כשר.

בשר לבן הוא למעשה הגדרה לבשר חזיר על כל סוגיו וצורותיו. אנחנו יכולים לראות שהוא מאוד פופולארי בקרב קהלים מסוימים. לא רק בקרב ישראלים צברים שאינם שומרי כשרות, אלא למשל, בקרב יוצאי דרום אמריקה, משם לא פעם מגיע הבשר לישראל, וכן בקרב הציבור האנגלוסכסי, וכן בקרב עולים מברית המועצות, מי מביניהם שאינם שומרים כשרות.

חשוב לומר, בשר לבן למרות הדעות המוקדמות עליו, הוא איננו בשר לא בריא. תמיד נשמעת הטענה שמדובר בבשר שגורם להתקפי לב ובעיות פנימיות אחרות. זה נכון שהוא יכול לגרום לבעיות, אך זה בתנאי שאוכלים כמות גדולה ממנו. אך אם אוכלים כמות סבירה, מידתית, אזי שאין שום סיבה שהוא יהיה פחות בריא מבשר אחר, כשר. בסופו של דבר אנחנו צריכים לזכור, בשר לבן זה אחד מסוגי בשר הפופולאריים באירופה ובארצות הברית, ותוחלת החיים שם איננה נמוכה בהרבה מזו שבישראל.

כאמור, אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של מקומות בהם מוכרים בשר לבן. החל משנות התשעים אנחנו יכולים לראות גידול נרחב בתחום, בזכות החלטה של מסעדות רבות למכור מזון שכזה וכן בזכות כניסה של סופרמרקטים ומכולות לא כשרות לשוק. אומנם בשנתיים השלוש האחרונות ישנן מסעדות שהחליטו לעבור לתפריטים כשרים, ובכל זאת, מי שירצה לאכול בשר לבן, בוודאי באזור המרכז, לא יתקשה למצוא מסעדות רבות שמוכרות בשר מסוג זה על צורותיו השונות.

חשוב לומר, שבמרבית המקומות שמוכרים בשר כזה, מן הסתם מוכרים גם בשר "רגיל" ובמקרים רבים גם מוכרים מנות צמחוניות או טבעוניות למי שאיננו אוכל בשר כלל.